PARCS NATURELS


Parc natural del Cap de Creus

Península al nord de la Costa Brava que reposa sobre nivells geològics de més de 450 milions d 'anys i que des del 1984 és considerada espai natural protegit amb la categoria de parc natural. Avarca els municipis: El Port de la Selva, La Selva de Mar, Llançà, Cadaqués, Palau-saverdera, Pau, Roses i Vilajuïga. Forma un litoral extremadament abrupt, d'aigües profundes, amb abondants illots, altíssims penya-segats, escollís de roques descarnades per l´ erosió i els vents, prats i boscos a l 'interior, i amagades cales d'aigües transparents, sovint només accessibles des del mar.

Parc natural del Cap de Creus

Els Aiguamolls de l'Empordà constitueixen el conjunt marjalenc més important de Catalunya, després del Delta de l'Ebre. L'actual zona protegida est la resta d'una extensa àrea que antigament ocupava tota la badia de Roses, sur s'hi ha creat el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Parc naturel de l'Albera

La Serra de l'Albera una de les concentracions més importants de monuments megalítics de Catalunya (110 dólmens, 19 menhirs, 7 cistes i un poblat neolític). També gaudeix d'un ric patrimoni d'art romànic en forma de petites esglésies, parròquies i monestirs. El monument més notable és l'antic monestir benedictí de Sant Quirze de Colera, del segle X. Dins del paratge natural destaquen les restes dels castells dels segles XIV-XV: el castell de Rocabertí, el castell de Requesens i el castell de Canadal.

Parc naturel des Illes Medes (l’Estartit)

Les Illes Medes formen un arxipèlag situat a 900 m de l'Estartit, la platja de Torroella de Montgrí, i són pràcticament les úniques illes del litoral of Catalunya. Niu de pirateria durant l'edat mitjana i més tard presó militar, són famoses sobretot per la riquesa del fons ric en peix i per la fotografia subaquàtica. La faune terrestre des illes és també mue notable, sobretot per la colònia de gavians argentats, una de les més importants del Mediterrani occidental, amb unes 7.000 parelles. Les Illes Medes han estat déclare Zona Protegida.